fairleven

Fair, Duurzaam & Leuk!

Dag van de duurzaamheid.

Een reactie plaatsen

Woensdag 10 oktober (10-10) = Dag van de Duurzaamheid 2012 Dit jaar neemt Urgenda weer het initiatief voor de landelijke Dag van de Duurzaamheid, die dit keer zal plaatsvinden op woensdag 10 oktober (10-10). Evenals de drie voorgaande edities worden alle particulieren, bedrijven, overheden, scholen en organisaties uitgenodigd mee te doen. Zij worden uitgedaagd om zich op 10-10 van hun groenste kant te laten zien met het statement: Laat het zien op 10-10!

De Dag van de Duurzaamheid is hèt moment van het jaar om de duurzaamheidsbeweging in Nederland nog zichtbaarder, groter en manifester te maken. Daarom zeggen we: Laat het zien op 10-10! Dit is nuttig en nodig om het kantelpunt te bereiken naar een duurzamere samenleving. Vorig jaar waren er op de Dag ruim 100.000 mensen actief en we willen laten zien dat de duurzaamheidsbeweging ook dit jaar weer enorm is gegroeid, door nog meer mensen uit te dagen mee te doen aan 10-10 ”, vertelt Urgenda directeur Marjan Minnesma enthousiast.

Natuurlijk zijn steeds meer mensen het gehele jaar bezig met duurzaamheid, maar door alle initiatieven op één landelijke dag te koppelen en de krachten te bundelen, wordt manifest hoe groot de beweging al is en hoe ‘normaal’ duurzaamheid is, voor bijvoorbeeld scholen, MKB-ers, kinderboerderijen, ZZP-ers, universiteiten, winkelketens en kinderopvangcentra.  De Dag van de Duurzaamheid is de ideale aanleiding om iets bijzonders te organiseren en zo (publiek) aandacht te besteden aan duurzaamheid.

 

Doe mee! Ook dit jaar zijn er weer diverse activiteiten op het gebied van duurzame mobiliteit, mode, bouw, voedsel, energie, lifestyle en meer. Evenals voorgaande jaren zal er ook weer een voorleesactie op basisscholen zijn met prinses Laurentien, werken we samen met de besparingscampagne 10:10 en staan de icoonprojecten van Urgenda extra in de spotlight.

Alle activiteiten die op de Dag van de Duurzaamheid gaan plaatsvinden zijn te vinden op de website www.dagvandeduurzaamheid.nl waar alle deelnemers hun activiteiten kunnen aanmelden en bijwerken.

Twitter #dvdd12 en post op Facebook Natuurlijk spelen Facebook, Twitter, Hyves en LinkedIn een grote rol in de aanloop naar en op de Dag van de Duurzaamheid. Hier laat je zien dat je meedoet, staan berichten over de voorbereidingen, tips &tricks en allerlei foto’s. Op die manier gaan we gezamenlijk richting 10 oktober 2012.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s