fairleven

Fair, Duurzaam & Leuk!

Eet jij mishandeld vlees?

Een reactie plaatsen

Dierenbescherming

Dieren kunnen niet kiezen, u wel. Met uw consumptiegedrag bepaalt u of de dieren een slecht of een beter leven hebben. U kunt kiezen voor vegetarisch, maar als u vlees of eieren wilt eten, wat is dan beter voor de dieren, is het betrouwbaar en kunt u het betalen? De Dierenbescherming heeft nu een systeem ontwikkeld om het bedrijfsleven uit te dagen het welzijn van de dieren in de veehouderij te verbeteren en om het u als consument gemakkelijker te maken om een verantwoorde keuze te maken. U hoeft er voortaan alleen nog maar op te letten of het Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming op de verpakking staat.
Het Beter Leven kenmerk is een sterrensysteem, waarbij geldt: hoe meer sterren, hoe diervriendelijker.

Steeds meer aanbieders mogen van ons het Beter Leven kenmerk voeren.

Een beter leven voor 400 miljoen dieren

Dieren betalen de rekening
Veel mensen houden van vlees en willen er niet veel voor betalen. Zolang die vraag er is, blijven supermarkten vlees aanbieden tegen een zo laag mogelijke prijs. Dieren betalen die rekening. Slechts 1% van de dieren in Nederland leeft in de biologische veehouderij. De Dierenbescherming wil iets doen voor die 400 miljoen dieren die onder slechte omstandigheden leven. Weggestopt in schuren en krappe, kale hokken leiden zij een leven vol verveling, stress en pijn.

Haalbare oplossing
Het liefst zien we de vee-industrie geheel verdwijnen. We zouden iedereen graag overtuigen om vandaag nog vegetariër te worden. Maar dat is niet de realiteit. Daarnaast blijft de overstap naar biologisch nog achter bij zowel supermarkt als consument. Omdat de Dierenbescherming het leven van dieren in de vee-industrie wil verbeteren, zijn we met een eigen initiatief gekomen: het Beter Leven kenmerk.

Het Beter Leven kenmerk
Het Beter Leven kenmerk stimuleert veehouders om dieren een beter leven te geven. Hoe meer verbeteringen ze aanbrengen voor het welzijn van de dieren, hoe meer sterren hun product krijgt. Een duurzame en haalbare oplossing voor veehouder, supermarkt en consument.

En het werkt: partijen werken graag samen met de Dierenbescherming, omdat we helpen bij het opzetten van diervriendelijkere vormen van veehouderij die voor het kenmerk in aanmerking komen. Het sterrensysteem maakt voor veehouders de overstap richting biologisch eenvoudiger door een tussensegment aan te bieden. We krijgen steeds meer aanvragen binnen voor het Beter Leven kenmerk en ondertussen hebben we hiermee al miljoenen dieren een beter leven gegeven. Uiteraard proberen we ook op andere manieren dieren een beter leven te geven: door middel van overleg, lobby en zo nodig publieksacties richting bedrijfsleven en overheid.

Diervriendelijker consumeren steeds eenvoudiger
Het Beter Leven kenmerk is tegenwoordig op steeds meer verpakkingen in de supermarkt te vinden. Intussen hebben vele supermarktketens het kenmerk in hun assortiment opgenomen. Het Beter Leven kenmerk staat duidelijk op de verpakking of het etiket. Let er op als u voor het vleesschap staat of bij de eieren. Bekijk het overzicht met aanbieders.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s